SD Kalmar och EU-valrörelsen | Sverigedemokraterna Kalmar

SD Kalmar och EU-valrörelsen

 

Våren har varit tämligen intensiv för både styrelsen och den parlamentariska gruppen men vi bestämde oss tidigt för att satsa så mycket som möjligt på EU-valet. Därför har vi haft flera Öppet-Hus med tema EU. När ”riks” släppte sin valplattform gick vi igenom den och utbildade både oss själva och våra medlemmar som deltog. Detta var nödvändigt för att kunna kampanja trovärdigt. Kunskap är så viktigt för att nå framgång – och vi fick den!

Här länken till det slutgiltiga resultatet från Kalmar: https://data.val.se/val/ep2019/slutresultat/E/kommun/08/80/index.html

Söndagen den 28 april hade vi Kick-off i Kalmarsalen. Inbjudna talare var de sittande EU parlamentarikerna Peter Lundgren och Kristina Winberg samt Roger Richthoff som sitter i riksdagen och i försvarsutskottet. Ett 70-tal medlemmar fick under eftermiddagen lyssna på vardagen i Bryssel, vilka frågor SD driver och vilka de samarbetar med i parlamentet och Roger berättade om SD´s försvarspolitik nationellt men även ur ett EU perspektiv.

I maj stod vi på stan med vårt tält 4 lördagar. Lördagen den 18 maj satsade vi extra genom att även gå två och två i våra vita SD-jackor på Kvarnholmen och dela ut material, främst SD Kuriren ”EU-special” och valsedlar. Extra tack till PG och Olle som kom från SD Mörbylånga och hjälpte till!

Och så förstås tisdagen den 21 maj då Jimmie kom till oss för att stötta, visa sin uppskattning, prata med våra väljare, signera böcker och låta sig vara med på selfies. Mycket uppskattat av många vill vi tro!

Dessutom medverkade vi på Larmtorget fredagen den 10 maj när distriktet hade bjudit in Peter Lundgren som talare.

Nedan ett urval bilder från den här valkampanjen…